Citate cu tronc

1) Mare noroc că există oameni care sunt idioți! Funcția idiotului e pozitivă, pentru că fără el n-am înțelege nici geniul, nici normalitatea. Păi cum am cunoaște noi un om pe care-l numim desăvârșit, dacă n-ar fi prezenți ăștia, idioții? (P. Țuțea)

2) Arată-mi un om sănătos şi ţi-l voi vindeca. (C. G. Jung)

3) O femeie, oricât ar fi de superioară, dacă nu se atașează de o conștiință masculină cu care să comunice, luând și dăruind, piere. Mediocritatea biruiește întotdeauna asupra unei femei singure. (M. Eliade)

4) Hai să uscăm nisipul și să trăim mai des. (C. Pricop)

5) Nu ţintiţi spre succes, căci cu cât mai mult îl doriţi şi cu cât faceţi din el un scop, cu atât mai mult îl veţi rata. Căci succesul, asemenea fericirii, nu poate fi urmărit; el trebuie să urmeze, şi chiar numai aşa se şi întâmplă, ca un efect secundar neintenţionat, din acea dedicare a omului faţă de o cauză mai mare decât el însuşi, sau ca un produs secundar al dăruirii de sine către o altă persoană. Fericirea trebuie să vină de la sine – şi faptul acesta este valabil şi pentru succes: trebuie să îl laşi să se producă tocmai nepurtându-i de grijă. Vreau să ascultaţi ce anume vă porunceşte conştiinţa să faceţi şi să duceţi la bun sfârşit lucrul acela, pe cât de bine vă stă în putinţă. Atunci veţi apuca ziua când veţi vedea că, pe termen lung – repet: pe termen lung! -, succesul vă va urma tocmai pentru că aţi uitat să vă gândiţi la el. (V. Frankl)

6) În momentele când iubirea te doare, fiindcă ea cere prea mult, eliberează-te prin alte metode, prin alte căi. Aleargă fără ţel pe străzi sau prin păduri şi risipeşte-ţi prin fugă obsesia imposibil de realizat. Cheltuieşte-ţi, în fiecare pas, un sărut din miile pe care ai fi vrut să le dai şi, în progresul oboselii, uită de toate femeile pe care iubirea ta ar fi vrut să le îmbrăţişeze. Săruturile să se desprindă din tine ca petalele dintr-o floare de toamnă. Şi risipirea acesta să nu semene unei înfrângeri şi niciunei renunţări, ci miile de sărutări să însenineze viaţa cu atâtea zâmbete, cu câte tristeţi ea a întunecat-o. (E. Cioran)

7) ‎Fericirea te face dulce, încercările te fac puternic, regretele te fac uman, eşecurile te fac umil, succesul te face să străluceşti, Dumnezeu te face să continui. (M. Gandhi)

8) Când Dumnezeu se îndrăgosteşte de-o creatură sau fiinţă, privirea sa stăruie asupra lor, ca „frumuseţe” a lor. (L. Blaga)

9) Unele femei sunt mai frumoase când suferă, altele – când sunt stăpânite de-o pasiune, și iarăși altele – când sunt luminate de o bucurie… O femeie e făcută anume pentru simțămintele în care e mai frumoasă. Dacă e mai frumoasă în momentele de suferință, natura a creat-o într-adins pentru suferință. Văd în frumusețea femeii soarta ei. (L. Blaga)

10) “Secretul unei relații deosebite în care nu va interveni nicicând plictiseala, este evoluția de ambele părți și evocarea momentului de început.”

11) Probabil că nu existăm cu adevărat până când nu ne vede cineva existând, nu vorbim cu adevărat până când nu înţelege cineva ceea ce spunem… În esenţă, nu suntem pe de-a-ntregul vii până când nu suntem iubiţi. (A. de Botton)

12) Amintirile nu reînvie decît atunci cînd viitorul ni se îngustează… (M. Preda)

13) Anumite locuri ne fură sufletul, printr-un miracol care se petrece în noi numai acolo unde ne simțim mai presus de fericirea obișnuită…  (M. Preda)

14) Suferința e un tezaur de care nu trebuie să ne rușinăm, dar pe care nu trebuie să-l mai sporim conștienți! (M. Preda)

15) Nu te lăsa biruit nici de ură, nici de dispreţ, nici de indiferenţă. Adu-ţi aminte că puterea celor răi, corupţi, proşti şi leneşi este efemeră. Lucrează liniştit, spune ce ai de spus, caută măiestria necesară pentru exprimarea frumosului. Tu ştii că în faţa frumuseţii au îngenuncheat şi marii tirani. (Ion Vlasiu)

16) Indiferent ce poți face sau visezi că poți face, începe să faci. Curajul are în el geniu, putere și magie! (Goethe)

17) Dacă trăiești în funcție de natură, nu vei fi sărac, dacă trăiești în funcție de păreri vei fi întotdeauna sărac. (Epicurus)

18) Când i-am spus adevărul crud, s-a supărat. Ca să-l liniştesc, a trebuit să-i administrez trei minciuni sforăitoare. (V. Butulescu)

19) Sfera de cunoaştere a minţii este limitată, iar dacă se cramponează de ceea ce cunoaşte, devine ea însăşi un obstacol. (Osho)

20) Cine seamănă aşteptare culege dezamăgire. (E. Gilbert)

21) Universul ne dirijează întotdeauna spre acele medii şi persoane sau creează exact acele circumstanţe în care putem experimenta ceea ce încă nu acceptăm în noi înşine, dar a sosit timpul să o facem.  (A. Nuță)

22) Când porţi aşteptări nerostite, nu scapi de ele, ci le reprimi, iar acestea vor duce la formarea resentimentelor, furiei sau dezamăgirii în momentul în care așteptările nu îţi sunt confirmate. (A. Nuță)

23) Înţelepciunea e confundată cu nebunia, de ce n-ar fi şi pacea interioară confundată cu indiferenţa? (A. Nuță)

24) Iubește, iubește nebunește, iubește cât de mult poți și dacă îți vor spune că-i păcat, iubește păcatul tău și vei fi nevinovat. (W. Shakespeare)

25) ”Adevărata libertate este capacitatea de a dezvolta alternative”.

26) „Sunt o mie de feluri de a pierde o zi, însă niciunul de a o întoarce înapoi.“

27) „Uneori, după mult zbucium în lume, te întorci la tine cu înduioşarea cu care întâlneşti un vechi prieten.” (N. Iorga)

28) ”De fiecare dată cînd reușești să privești cu umor o situație dificilă, de-atîtea ori învingi”.

29) „Românul nici pe al său pământ nu a umblat destul, nu că să calce moşia altora!” (Grigore Vieru)

30) „‪Omul‬ frumos în ziua de azi e cel ce urcă invers pe scară, înfruntând nu numai turma care coboară, dar şi insultele ei!” (Dan Puric)

31) ”Iubirea cheamă iubire. Nu este atît de important ca să fii iubit, cît să iubești tu cu toată puterea și cu toată ființa”. (Constantin Brancuși)

32) „Putem să-i iertăm pe copiii care se tem de întuneric, dar adevărata tragedie este a adulților care se tem de lumină.”  (Platon)

33) ”Nimic mai rău nu i se poate întâmpla cuiva decât să fie complet înţeles”. (C. G. Jung)

34) „Prietene, nu eşti mediocru. Sau dacă eşti, nu interesează. Nu te gândi la ce au făcut alţii, isprăvi minunate sau lucruri nedemne. Gândeşte-te doar că viaţa dumitale este, în felul ei, un prilej unic. Dacă te-am întrebat la început ce crezi despre dumneata, n-a fost pentru a răspunde: cred bine sau cred rău; ci pentru a-ţi aminti, în măsura în care am dreptul s-o fac, că trebuie să te razboieşti niţel mai mult cu dumneata; că în dumneata doarme ceva; un om mai interesant decât bănuiai, un creştin mai bun decât o arăţi, sau poate un erou; în orice caz doarme un om adevărat pur şi simplu. Vezi, nu-l lăsa să doarmă prea mult”. (Constantin Noica)

35) „Dacă am număra și am elimina din viața noastră pe toți cei care ne-au greșit, cît de puțin, am ajunge să nu mai avem pe nimeni alături de care să trăim. Întrucît, a fi social înseamnă a fi iertător.” (Robert Frost)

36) ”…dragostea pentru mine nu înseamnă doar noi, dragostea înseamnă noi plus Dumnezeu”. (Alina Ilioi)

37) ”Viața e un dar pe care îl merităm doar atunci cînd îl dăruim”. (R. Tagore)

2 thoughts on “Citate cu tronc

  1. Irina, nu pot decât să-ţi spun că văzându-mi citatul enumerat pe lângă oameni aşa de valoroşi, m-a făcut să mă simt nevrednică de asta…
    Îţi mulţumesc tare mult, şi e o onoare! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *